Hoi! ik ben Menno Nefs, aangenaam! Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 ben ik namens de VVD gemeenteraadslid in de gemeente Roosendaal. Naast "gewoon raadslid" ben ik ook fractievoorzitter van mijn fractie. Het is bijzonder leuk en eervol om vanuit deze functie mijzelf in te zetten voor Roosendaal, Wouw, Heerle, Nispen, Wouwse Plantage en Moerstraten. 


Naast mijn werkzaamheden voor de gemeenteraad werk ik als beleidsadviseur voor een andere gemeente. Zo ben ik bij twee verschillende gemeenten betrokken bij twee verschillende dimensies van de gemeentepolitiek. Voor mijn carrière bij de overheid ben ik (ondernemend) werkzaam geweest in het bedrijfsleven.


In mijn vrije tijd draag ik maatschappelijk een steentje bij als vrijwilliger voor de Stichting Bevrijdingsfestival Roosendaal. In het verleden ben ik voorzitter van deze mooie organisatie geweest en bestuurlijk betrokken geweest bij diverse andere stichtingen en verenigingen. Daarnaast spendeer ik als echte bourgondiër veel tijd met mijn familie en vrienden en probeer ik op zijn tijd ook nog te sporten om mijn gezellige hobby’s te compenseren.


Ik ben opgegroeid in de wijk Kortendijk en woon sinds een paar jaar in het bruisende ‘oude’ centrum van onze stad.

Al op jonge leeftijd ben ik geboeid geraakt door de politiek. Ik sloot mij daarom al vanaf de oprichting aan bij de Jongerenraad Roosendaal en ben daar uiteindelijk 7 jaar actief gebleven. Als voorzitter heb ik daarbij 4 jaar lang richting mogen geven aan geweldige ontwikkelingen voor de Roosendaalse jongeren, waaronder het verruimen van de sluitingstijd van de horeca naar 4:00 uur . Hierdoor konden de Roosendalers voortaan langer stappen. Mijn inzet voor de Roosendaalse jongeren de afgelopen jaren is uiteindelijk door toenmalig Burgemeester Niederer beloond met de eerste Jongerenroos van de stad.


Vanaf jongs af aan heb ik mijzelf dus al hard gemaakt voor de jongeren binnen onze gemeente en die inzet wilde ik graag gaan verbreden. Als overtuigd liberaal stelde ik mijzelf daarom dan ook verkiesbaar voor de enige liberale partij van onze gemeente: de VVD. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen ben ik mijzelf als raadslid gaan inzetten voor álle inwoners van onze stad en dorpen.